Ontdek de passie en toewijding achter het wijnhuis Mevante, gelegen in de heuvels van Bevagna, in het hart van de Sagrantino di Montefalco productiegebied. Het wijnhuis wordt beheerd door broer en zus Paolo en Antonella Presciutti, en produceert wereldklasse wijnen van inheemse Umbriaanse druivensoorten, waaronder Sagrantino, Grechetto en Trebbiano. Met een jaarlijkse productie van 60.000 flessen is Mevante trots op het respecteren van het land en traditionele wijnbereidingsmethoden om wijnen te creëren die de unieke smaken en aroma’s van de regio weerspiegelen. Ervaar de rijke geschiedenis en smaken van Umbrië met de uitzonderlijke wijnen van Mevante.

Ontdek de heerlijke wijnen van Mevante, een wijnmakerij gelegen in de heuvels van Bevagna in het hart van het Sagrantino di Montefalco productiegebied. Paolo en Antonella Presciutti zijn de trotse eigenaren van dit bedrijf en zijn broer en zus met een passie voor de productie van wijnen van inheemse Umbriaanse druiven: Sagrantino, Grechetto en Trebbiano.

Het bedrijf produceert jaarlijks zo’n 60.000 flessen, waaronder de prestigieuze Montefalco Sagrantino DOCG, Montefalco Rosso DOC, Grechetto DOC en Birbantéo. Bij Mevante wordt de wijn geproduceerd met respect voor het land en volgens traditionele methoden om de karakteristieke aroma’s en smaken van de regio te behouden.

De kelder van Mevante is gelegen op het oosten en profiteert van de natuurlijke helling van de heuvels om zwaartekrachtdecantatie uit te voeren. De kamers die zijn bestemd voor de veroudering van de wijn bevinden zich ondergronds en bieden een natuurlijke controle over temperatuur en vochtigheid, waardoor de wijnen langzaam en natuurlijk kunnen rijpen en met een laag energieverbruik.

Mevante is een familiebedrijf waarbij broer en zus Paolo en Antonella Presciutti al tientallen jaren betrokken zijn bij de productie van wijn en het behoud van het Umbriaanse grondgebied. Hun passie en toewijding blijkt uit elk aspect van hun productieproces en heeft geleid tot de creatie van wijnen van wereldklasse.

Kom en proef de heerlijke wijnen van Mevante en ontdek de unieke smaken van Umbrië. Bestel vandaag nog een fles Birbantéo, Montefalco Sagrantino DOCG, Montefalco Rosso DOC of Grechetto DOC en geniet van de beste wijnen die Italië te bieden heeft.